FAQ

Jeg kan ikke logge på Min side

Hvis du ikke kan huske din kode, kan du få en ny ved at bruge "Glemt adgangskode"-funktionen på den side, hvor man logger ind: projekt.nordiskkulturfond.org

Den person der sendte ansøgningen arbejder ikke længere her, så jeg kan ikke logge ind på Min side

Fondens sekretariat kan ændre profilen til en anden emailadresse. Skriv til kulturfonden@norden.org og oplys, hvilken ny emailadresse du ønsker at anvende, så bekræfter vi, når det er gjort.

Jeg har ikke fået svarmail fra jer på min ansøgning

Mails fra Fonden bliver af og til fanget i mailprogrammers spamfiltre, så tjek i folderen "Uønsket post" om mailen kan være havnet der. For at være helt sikker på at modtage mails fra os, kan du tilføje følgende som ”Afsendere der er tillid til”:


"@nordiskkulturfond.org" og "@norden.org".

Hvilke sprog kan jeg skrive på i min ansøgning

Dansk, norsk, svensk, finsk eller engelsk. Vær opmærksom på, at det sprog du vælger på Min side kun har betydning for, hvordan du ser teksterne på siden. Du kan altså godt vælge dansk som sprog, og så indtaste ansøgningen og uploade bilag på engelsk.

Kan jeg få støtte til mit projekt mere end én gang?

Ja. Vi vurderer længerevarende eller genkommende projekter ud fra et udviklingsperspektiv. Her vægter vi især projektets originalitet eller nyskabelse i både form og indhold, men også i form af formidling til og inddragelse af publikum. Vi støtter ikke flerårige projekters basisfinansiering. Når det gælder flerårige eller genkommende projekter, støtter fonden primært projektets nordiske merudgift.

Hvordan vurderer Nordisk Kulturfond et internationalt projekt?

Støtte til projekter uden for Norden vurderer vi ud fra, hvorvidt de skaber gensidig værdi for nordiske kulturaktører og kunstnere. Derudover vurderer vi projekternes kvalitet, opfølgning, effekt og den generelle interesse udefra. Aktive og kompetente udenlandske partnere bør således bidrage til projektet med ressourcer enten i form af ydelser eller finansielle tilskud.

Hvad er de nordiske meromkostninger?

Støtte fra Nordisk Kulturfond kan fx bevilges til rejseudgifter, honorar og administration i forbindelse med workshops, turnéer, forestillinger, koncerter, udstillinger, festivaler, konferencer, undervisning, forskningsprojekter osv.

Kan frivillig arbejdstid indgå i egenfinansieringen?

I egenfinansiering kan indgå frivillig arbejdstid. Du skal specificere beregningen af den frivillige arbejdstid i ansøgningens budget.

Kan jeg søge om støtte hos både Nordisk Kulturfond og Kulturkontakt Nord?

Ja du kan. Vi anbefaler dig nøje at studere vurderingskriterierne for henholdsvis Nordisk Kulturfond og Kulturkontakt Nords støtteprogrammer. Bemærk, at den samlede nordiske finansiering til dit projekt højst må udgøre 85%.

Kulturfond og Kulturkontakt Nord deler oplysninger om ansøgninger, der søger støtte fra begge støtteordninger.