Arvid Malde 3Vcrw7nhh4a Unsplash

På topmødet skal centrale aktører dele viden og styrke dialogen mellem politiske beslutningstagere og kultursektoren i Norden. Gennem nye rapporter, strategier og erfaringer skal de deltagende diskutere, hvordan det nordiske kultursamarbejde bedst kan understøtte den kulturelle sektor i tiden efter corona-pandemien.

Som en del af Nordisk Ministerråds 2030-Vision om et konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden, vil mødet også fokusere på kunstnerisk frihed og den udviklende rolle, som kunst og kultur kan have i samfundet.

Til mødet deltager omkring 120 repræsentanter fra det nordiske kulturpolitiske samarbejde, blandt andre Norges kultur- og ligestillingsminister Anette Trettebergstuen, fungerende generalsekretær for Nordisk Ministerråd Jonas Wendel og den Islandske kulturminister Lilja Dögg Alfreðsdóttir. Nordisk Kulturfond vil være repræsenteret på mødet ved direktør Benny Marcel, som skal deltage i en diskussion om kulturfeltets udfordringer, behov og muligheder.

Mødet arrangeres af Kultur- og likestillingsdepartementet i Norge i forbindelse med Norges ordførerskab i Nordisk Ministerråd i 2022.

Konferencen kan streames live her.

Efter mødet vil optagelsen også være tilgængelig på Kulturrådet Norges hjemmeside.