Infomøde Oslo

Foto: Jené Staphaniuk
Blandt de støttede projekter er fx
Tracing Fragments - Group exhibition at Gerðarsafn Museum in Reykjavík, der, gennem et væld af kunstneriske metoder som syning, vævning, optagelse og malerier, vil sætte fokus på manglende repræsentation i det kunstneriske og kulturelle felt på Island.

Et andet projekt med titlen Sex in the Welfare State - Nordic Women Photographers, vil gennem en tværnordisk fotoudstilling undersøge situationen i de nordiske velfærdsstater fra et feministisk, intersektionelt udgangspunkt. 

Fonden modtog i denne uddelingsrunde også flere ansøgninger, der har brugt performancekunsten som medium til at formidle essentielle budskaber. Blandt dem er projekterne In the Mirror of Care Work og Afro-Nordic Perspectives on Performance I: Territory, Geographies, Localities. Førstnævnte vil bruge performancekunsten til at portrættere sygeplejerskens rolle og historie i de nordiske lande samtidig med, at projektet rejser en diskussion om sit eget kunstneriske felt gennem spejlingen i sygeplejernes praksis. Projektet ‘Afro-Nordic Perspectives on Performance I: Territory, Geographies, Localities’ vil udgive antologien ‘Territory, Geographies, Localities’, som skal undersøge og gå i dybden på afro-nordiske perspektiver på performancekunst. 

Fra og med 2023 vil der være to årlige uddelinger af projektstøtte i stedet for tre.

Første uddeling åbner for ansøgninger den 1. december 2022 og ansøgningsfristen er den 15. februar 2023. Herefter er næste frist for at indsende en ansøgning til projektstøtte den 9. september 2023.


Find en liste over alle bevilgede projekter her.