Resident foreigners

Foto: Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv (Copenhagen,Denmark), Nordiska Museet Samling (Stockholm,Sweden) and Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek (Oslo,Norway)

Projektet fik støtte fordi:
Projektet undersøger, hvordan kvinder i Norge, Sverige og Danmark har organiseret sig over tid. Projektet er på denne måde et vigtigt kvindeligt perspektiv på en del af vores fælles nordiske historie. Hertil formår projektet at have sigte på både det globale og det nordiske samtidig med, at projektet trækker fortiden ind i nutiden, og gør den relevant for vores samfund i dag.

Ansøger skrev selv om projektet:
Det langsigtede mål for dette projekt er både at skabe en hjemmeside og en årlig udgivelse, som vil fungere som et arkiv og som en distribueringsplatform for dette multimediaprojekt. Vi tror på, at projektet har potentialet til at engagere og inspirere en yngre generation som interesserer sig for emner som kollektivitet, omsorg og solidaritet - både i nordiske og globale kontekster -, mens det undersøger og anerkender hvordan kvinder i Danmark, Norge og Sverige har organiseret sig over tid.