O2018.0417 BLITZ PROJECT Photo By Mads Find

Photo: Mads Find

Projektet modtog finansiering på grund af

Nordisk Kulturfond anerkender nycirkus’ foranderlige og varierende status og ser derfor projektet som meget vigtigt. Dette vil bidrage til at etablere kunstformen i Norden.

Om projektet

BLITZ PROJECT sigter mod at udvikle og etablere nycirkus som kunstform i Norden. Projektet sætter unge nyuddannede cirkusartister i stand til at udvikle deres eget kunstneriske arbejde ved at yde støtte i administrationsarbejdet og ved at skabe et netværk til turnéaktiviteter. BLITZ PROJECT vil fremvise unge kunstneres dybere viden og give værktøjer til mere individuelt kunstnerisk arbejde. I et større perspektiv ønsker projektet at bidrage til udviklingen af ​​nycirkus som en mere etableret kunstform.

Projektets samarbejdspartnere identificerer den foranderlige og varierende status for nycirkus i Norden. Selvom der er faglige og akademiske uddannelser i Danmark, Sverige og Finland, mener samarbejdspartnerne, at nyuddannede kunstnere kun deltager i produktion i stedet for at skabe noget nyt og kunstnerisk.

Projektet sigter mod at etablere den kunstneriske status for det nycirkus i Norden. Den ønsker at udnytte det potentiale og talent, der ikke udnyttes i dag. Ved at udvikle et mere konsistent netværk i Norden understøtter projektet ikke kun unge kunstnere, men det vil også styrke og etablere selve kunstformen.

Opstart-finansieringen vil gøre det muligt for samarbejdspartnerne at arbejde stabilt med at forberede et udstillingsvindue til projektet. Denne præsentation af projektet finder sted på arrangementet SUBCASE i Stockholm. Formålet er at udvikle de eksisterende samarbejder og desuden skabe nye.

BLITZ PROJECT er et samarbejde mellem Sputnik og Wild Wonders (SE / DK).