Globus lancering

Foto: Caroline Roka 

Pilotprojektet blev lanceret lørdag aften d. 30.5.2020 i forbindelse med Talent Norges gemårsjubileum af norsk kulturminister Abid Q. Raja. Udsendelsen kan ses via dette link: https://bit.ly/2yQNtdO

Der er udvalgt fire talenter til projektet (fra venstre på billedet): redaktør og kurator Elise By Olsen (Norge), filmregissør Alexander Kereklidis Turpin (Sverige), dirigent Daniel Reith (Tyskland) og spilkollektivet Hamar Game Collective (Norge).

- Projektet vil give os viden om, hvordan talentudvikling kan ske på nordisk niveau. De fire udvalgte talenter er alle toptalenter, som er globale i sine drømmer og ambitioner. Viden som vi indhenter sammen med dem vil danne grundlag for udviklingsarbejdet mod fremtidens internationale topkultur, siger Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

- Vi er meget glade for dette nye samarbejde og vi ser meget frem til at undersøge hvad der skal til, for at disse yngre talentfulde kunstnere kan realisere deres drømmeprojekter, som på hver sin måde går over nationale og kunstneriske grænser. Dette er særligt vigtigt i en tid, hvor landene i Norden finder løsninger og støtter kunstnere hver for sig. Ved at følge og dokumentere disse talenters rejse og proces kan vi få mere viden om talentudviklingsmodeller med privat/offentligt samarbejde og vi kan undersøge, hvordan kunstnerisk mobilitet kan gøres lettere mellem yngre kunstnere i Norden andre steder i, siger Eline Sigfusson, som er stedfortrædende direktør og ansvarlig for udviklingen af Globus i Nordisk Kulturfond.

Læs mere om pilotprojektet og de udvalgte talenter her