Nordisk Kulturfond arbejder for et fornyet og dynamisk kunst- og kulturliv i Norden, der er mangfoldigt, tilgængeligt og af høj kvalitet.

Kulturpolitik
Vores nye strategi sætter fokus på netværksdannelse, viden om kunst og kultur og lancerer et helt nyt globalt fokus.
Musik | Kulturpolitik
Der er udkommet et idékatalog på baggrund af indlæg ved konferencen 'Harmony of Opposites - Composition as a profession in the Nordic countries', som fonden afholdte i samarbejde med Nordisk Komponistråd i Oslo i september.

Dit ansøgningsforløb

1. Din gode ide

Skærp dit projekt og find inspiration i allerede støttede projekter.

Søg evt. OPSTART til udvikling af din idé og dit nordiske netværk.

2. Din ansøgning

Kom godt i gang, og læs vores krav til din ansøgning. Opret en profil og lav din ansøgning på Min side. Hvis du søger OPSTART, udfyld og send din ansøgning her.

3. Svar & Udbetaling

Afvent godkendelse og svar på din ansøgning. Se hvad du skal gøre efter du har fået støtte.

Vi har lavet en analyse af ansøgninger der er modtaget i 2018 for at få et indblik i, hvilke overordnede tendenser der tegner sig blandt ansøgere og de projekttyper, der søges om støtte til.
Statens Kunstfond og Norsk kulturråd samarbejder om et forskningsprogram, der skal bidrage til at styrke forskningen om kunst- og kulturliv i Norden og til at øge samarbejdet mellem nordiske forskere på tværs af forskningstraditioner.

31 millioner

Nordisk Kulturfond uddeler omkring 31 millioner danske kroner hvert år.

1100 ansøgninger

Nordisk Kulturfond modtager cirka 1100 ansøgninger hvert år.

305 projekter

Hvert år modtager cirka 170 projektstøtte, 90 modtager støtte til OPSTART, cirka 10 modtager støtte til HANDMADE og cirka 35 modtager støtte til puls.